Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Състезанието ми достави много удоволствие въпреки резултата

Бътън: Състезанието ми достави много удоволствие въпреки резултата

64
0
2013,Бахрейн,Дженсън Бътън,Макларън

Дженсън Бътън направи силна квалификация във вчерашния ден, но след трудно състезание днес завърши едва десети и определено не бе доволен.

„Днес нещата не минаха по вода за мен“, обясни Бътън след надпреварата. „Въпреки това надпреварата ми направи доста удоволствие, но за съжаление не постигнахме резултата, който искахме. Изхабих сериозно гумите си, когато се борехме помежду си със Серхио. Имаше доста екшън през днешния ден и в резултат на това гумите се износваха значително. Проблемите изглежда започнаха след второто ми спиране, когато трябваше при връщането си на пистата да се боря с Грожан.

Беше интересно състезание, въпреки че може би Чеко бе прекалено твърд на моменти. Това не бе приятно, но като цяло той свърши чудесна работа. Показа добра скорост и внимаваше за износването на гумите. Искам да го поздравя, защото донесе важни точки за отбора.“

„Състезанието тук бе чудесно“, радваше се и тим шефът Мартин Уитмарш. „Сигурен съм, че зрителите са се забавлявали изключително много. Мисля, че всички, които са наблюдавали надпреварата са останали доволни.

Чеко направи най-силното си състезание до момента за Макларън. В края на надпреварата той успя да изпревари Фернандо Алонсо и Марк Уебър. Имаше много добро темпо през цялото състезанието, въпреки че имаше щети по предното крило след контакта с Дженсън. Той също можеше да се класира много по-напред, ако не се бе наложило да направи един допълнителен стоп. Все пак успя да спечели точка, класирайки се в топ 10.

Двамата прекараха не малка част от състезанието прекалено близо един до друг, но това е спорта. И двамата ни пилоти са много бързи и гладни за успехи. Ние в Макларън позволяваме на пилотите си да се борят помежду си.

Можем да кажем, че Серхио бе прекалено борчески настроен в днешния ден, но смятам, че той е наясно с това. Ще продължим да работим усилено, за да подобрим колата си за Испания, където се надяваме да се класираме още по-напред и да покажем потенциала на МР4-28.“