Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън се радва на феноменална свобода в Макларън

Бътън се радва на феноменална свобода в Макларън

57
0
Дженсън Бътън,Макларън

Дженсън Бътън обясни колко свободен се чувства в Макларън, след като бившият му съотборник Люис Хамилтън заяви наскоро, че в стария му тим всичко е контролирано. Световният шампион за 2009 г. каза също така, че в екипа от Уокинг наистина се работи много здраво, но той лично останал изненадан от думите на сънародника си.

Дойдох (в Мерцедес) от екип, където имаше сериозен контрол, средата се управляваше и трябваше да вършиш и казваш това, което ти се казва – бе изявлението на Хамилтън на една от вече многобройните му срещи с представителите на медиите.

Люис сподели още по-рано, че в Мерцедес фокусът е върху пилотите, а не върху спонсорите. Така той засегна темата за множеството PR и промоционални дни, на които присъстват състезателите на Макларън. През 2012 г. бе заявил, че ще иска намаляване на тези ангажименти, когато преговаря с екипа за нов договор.

Бътън обаче не е съгласен с Хамилтън.

– Свободата, с която разполагаш в отбора, е феноменална. Аз не чувствам същото (като Люис) и бях много изненадан да чуя това. Има толкова слухове как се работи в тима, които са страшно далеч от истината. Може би хората в екипа се плашат да говорят, но ситуацията съвсем не е такава. Отборът е много отворен, приятелски, ще сторят всичко, за да ти помогнат, ако имаш някакви проблеми. Нямам нищо против предишните си тимове, но когато дойдох тук, видях, че екипът е като едно голямо семейство. Ще направят всичко, за да ни накарат да се чувстваме удобно, за да сме напълно съсредоточени в състезанията – заяви Дженсън.

Що се отнася до събитията, изискващи участието му, то Бътън сподели, че това е част от работата:

– За отбор като Макларън са необходими сериозни спонсори, за да оцелееш в спорта и трябва да разбереш това. Пристигнах в тима, след като спечелих титлата с Браун, а през цялата година тогава имах шест спонсорски събития. Затова първоначално бях шокиран. Реакцията е: „Леле, наистина ли?“ Но човек се адаптира и се научава да разбира, че това е част от професията му и е нужна, за да успее. И не става дума за това просто да се появиш, а да свършиш наистина добра работа, тъй като може да партнираш с хората, с които се срещаш, дълго време. Да, времето не стига, когато летиш за подобни мероприятия. Но е изумително, когато видиш какво можеш да постигнеш като пилот.