Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Седнахме и обсъдихме нещата, страхотно е, че ни оставят да се...

Бътън: Седнахме и обсъдихме нещата, страхотно е, че ни оставят да се състезаваме

64
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън и Серхио Перес бързо се разбраха след двубоя помежду си по време на Гран при на Бахрейн, след който начинът им на управление и поведение един спрямо друг бяха доста обсъждани.

Седнахме, обсъдихме нещата и се надяваме всички да сме се поучили от състезанието, което можеше да приключи по много различен начин и за двама ни. Страхотно е, че нямаме заповеди от бокса и ни оставят да се състезаваме – коментира Бътън.

Световният шампион за 2009 г. сподели, че според него съотборникът му ще си направи нужните изводи от битката в Бахрейн. Освен това допълни, че откритостта в отбора е чудесна, тъй като всеки може да каже какво мисли.

Коментарът на Перес пък бе публикуван от него самия в Туитър.

– @JensonButton, надявам се следващия път да се борим за 1-2!! Благодаря на @TheFifthDriver (официалният акаунт на Макларън – б.р.), че ни позволи да водим битка, добър урок за други отбори – написа Серхио.

Битката между Бътън и Перес предизвика доста напрежение на питуола на Макларън. Шефът на екипа Мартин Уитмарш сподели, че е бил подложен на сериозен натиск и от двете страни:

– Отбор „Бътън“ иска да победи отбор „Перес“. Всеки от тях ще твърди, че другите го спъват и това е нормално. Тази динамика ни допада. Всеки един човек в екипите иска колата, за която работи, да бие другата. Такива са нещата в състезателен тим и понякога това води до определено напрежение в системата. Но според мен е правилният начин на действие. Мисля, че този метод е правилен в дългосрочен план и за двамата състезатели – за знаят, че се състезават един с друг и да остана конкурентоспособни.

Уитмарш заяви още, че вероятността да даде нареждане от питуола към пилотите е много малка. След Бахрейн той все пак обяснил на Перес, че отишъл прекалено далеч. В същото време шефът на Макларън приветства духа на 23-годишния мексиканец, за когото след Гран при на Китай заяви, че трябва да се стегне.