Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Шансовете ми за титлата са много малки

Бътън: Шансовете ми за титлата са много малки

30
0
2012,Дженсън Бътън,Макларън,Сингапур

Дженсън Бътън се представя много добре в последните няколко състезания и с изключение на отпадането си на Монца записва сериозни резултати и точки. Въпреки че изоставането му спрямо Люис Хамилтън е почти толкова, колкото е това на Хамилтън спрямо Алонсо, британският пилот на Макларън не смята, че шансовете му за титлата вече са история. Все пак обаче Бътън е наясно, че те са доста малки.

„Ако Фернандо е винаги на позиция зад мен до края на сезона ще е много трудно“, заяви Бътън вчера в Сингапур. „Вижда се колко неприятни са отпаданията. Алонсо отпадна на Спа заедно с Люис, на Монца пък потърпевши бяхме аз и Себастиян. Затова е ясно, че постоянството ще е ключът към победата този сезон. Защото с една победа се трупат доста точки, а едно отпадане може да е пагубно. Сега Себастиян е само на 29 точки зад Фернандо. Тази разлика може да се стопи още. Има няколко пилоти, които все още имат шансове да спечелят титлата. Моите лично са доста малки, но до края има шест състезания, така че предстои да видим.

На Сузука със сигурност ще е трудно, защото винаги е известен проблем, когато се прави подобен скок между две коренно противоположни като характеристики писти. Но Сузука до някъде може да се сравни със Спа. Погледнато от тази гледна точка, ние би трябвало да сме силни там. Мисля, че и Ред Бул също ще са във форма. Със сигурност борбата ще е оспорвана. Не трябва разбира се да забравяме Ферари и Заубер, които са силни на подобни трасета.

Така че със сигурност ще е напрегнато. Миналата година успях да спечеля там. Имам прекрасни спомени, защото съм свързан сериозно с тази страна. Пистата също е сред най-обичаните от пилотите в календара. Там е изключително приятно за каране, въпреки че трасето не е от най-лесните.“