Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън ще гони по-добро класиране в квалификацията

Бътън ще гони по-добро класиране в квалификацията

51
0

По-добро класиране на стартовата решетка ще е основната цел на Дженсън Бътън в Германия. В последните два старта – във Валенсия и Великобритания – световният шампион за 2009 г. се нареди на грида съответно 7-и и 14-и, финиширайки в надпреварите трети и четвърти. Сега обаче пилотът на Макларън искрено се надява постижението му в събота следобед да му даде шанс да се бори за нещо повече, отколкото да наваксва позиции в колоната.

– Най-забележителното ми преживяване на Хокенхайм датира от 2004 г., когато бях 13-и на стартовата решетка, а финиширах втори в надпреварата – доста подобно на случилото се на Силвърстоун преди седмица! Наистина ми харесва да състезавам там и ми липсват дългите прави на трасето от началото на кариерата ми, те бяха наистина уникални. Но настоящата конфигурация е по-добра за зрителите, а и доказа, че там стават добри състезания и може да се изпреварва – обясни Дженсън. – След две разочарования в квалификациите във Валенсия и на Силвърстоун целта ми за следващия уикенд ще е да си улесня живота в събота следобед, така че да представянето в неделя да е на максимум без да ми се налага да си играя на гоненица с останалите съперници в състезанието.

Макларън ще изпробват отново новостите по болидите си МР4-25, в които е надеждата им да стопят разликата в чиста скорост спрямо съперниците – най-вече Ред Бул.

– Уикендът определено ще ни е натоварен, тъй като отново ще работим по изпипването на всичко около дифузьора, обдухван с горещ въздух. Надявам се резултатите от тренировките да са положителни, за да видим за първи път напредъка и в самата надпревара – допълни Бътън.