Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън ще отиде с 5 места назад на грида в Япония

Бътън ще отиде с 5 места назад на грида в Япония

53
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън ще получи санкция от преместване пет места назад на стартовата решетка за Гран при на Япония, защото трябва да смени скоростна кутия на Сузука.

Световният шампион за 2009 г. бе убеден преди надпреварата, че МР4-27 ще върви силно на това трасе, но това ще повлияе крайно негативно на усилията му да повтори миналогодишната си победа.

Повреда на скоростната кутия извади Люис Хамилтън от предишната Гран при на Сингапур. В Макларън е проведено разследване на проблема и се оказало, че трансмисията на Бътън е с идентичен проблем.

Отборът няма друг вариант освен да смени кутията и това означава автоматично наказание.

Хамилтън също ще е с нова скоростна кутия. Той обаче не финишира в Сингапур и това означава, че няма да бъде санкциониран.

– Скоростната кутия на Дженсън е със същия проблем като тази на Люис от Сингапур. Проведеното проучване показа, че повредата не може да бъде отстранена – обясни техническият директор на тима от Уокинг Пади Лоу. – Поради тази причина и двата автомобила трябва да са с нови скоростни кутии за Гран при на Япония, а това означава наказание за Дженсън.

Той допълни, че това е огромно разочарование и за Бътън, и за тима, но позитивното в ситуацията било, че проблемът е решен и няма повече да се проявява.