Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Ще пробваме подобренията си в петък

Бътън: Ще пробваме подобренията си в петък

55
0
Гран при на Япония,Дженсън Бътън

Макларън ще изпробват последните подобрения по новите си компоненти за МР4-25 в първите свободни тренировки за Гран при на Корея следващия петък, обясни световният шампион Дженсън Бътън в изявлението си пред поредния кръг от Формула 1 за 2010 г.

– Направихме някои подобрения по частите, които тествахме на Сузука и вероятно ще ги изпробваме в петък в Корея. Настроен съм оптимистично за това, че тестовете ще са позитивни – обясни англичанинът.

Дженсън остана в Токио след старта в Япония, но очаква с нетърпение да пристигне на новото трасе:

– Винаги е вълнуващо да отидеш на нова писта за първи път. Корейското трасе определено изглежда интересно, микс от различни характеристики е и като че ли има няколко възможности за изпреварвания – особено в края на трите прави. Вероятно задминавания ще може да се случват и извън състезателната линия в последния сектор. Скоростта ще е доста висока, а мантинелите са близо, така че предизвикателство ще е интересно – обясни Бътън. – Като при всяка нова писта е възможно да възникнат неочаквани проблеми. Не е задължително да е на трасето, но съм сигурен, че отборите и пилотите ще работят заедно с организаторите, за да постигнат успех – допълни той.