Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Ще се боря докрай

Бътън: Ще се боря докрай

32
0
Дженсън Бътън,Макларън,Спа

Дженсън Бътън определно може да бъде избран за пилот на уикенда. След като победи без абсолютно никакви проблеми в квалификацията вчера, днес състезателят на Макларън се представи отново изключително и не позволи на никого да застраши водачеството му, като води колоната от старта до финала.

„Съжалявам, ако на феновете днес не им е било особено интересно, поне що се отнася до победата в състезанието“, заяви Бътън, но добави: „Никога не е лесно да спечелиш едно състезание.

Трябваше непрекъснато да внимавам за гумите си и за разликата пред останалите. Трудно е да се прецени съотношението на силите от днешното състезание, защото повечето пилоти бяха с различни стратегии. Трудно бе да се прецени, кой къде се намира през голямата част от състезанието.

В огледалата за обратно виждане случилото се на първия завой изглеждаше направо откачено. Навсякъде летяха коли.

Днес бе трудно, защото нямахме никакви данни за износването на гумите от петъчния ден. Можеше да се появят проблеми по всяко време. В крайна сметка обаче всичко изглеждаше лесно. Бе трудно да се предвиди, каква стратегия ще изберем. В 12-ата обиколка от екипа ме попитаха, как се чувства колата, а аз им съобщих, че балансът става все по-добър. Затова нямаше проблеми да карам без смяна до 20-ата обиколка.“

В класирането Бътън в момента е на 63 точки зад лидера Алонсо, който остана без точки след удара на Сурс.

„Трябваше днес да вземем максимум точки от състезанието. За щастие това стана. Аз съм добър отборен играч и се боря за отбора. Надявам се да спечелим и двата шампионата. Докато е възможно, няма да се предавам, мисля че с показаното днес го доказах.“