Начало Лайфстайл Бътън ще участва в лондонския триатлон

Бътън ще участва в лондонския триатлон

82
0

Лидерът в моментното класиране във Формула 1 – Дженсън Бътън ще вземе участие в тазгодишния лондонски триатлон, с цел да събере пари за благотворителност. Англичанинът ще плува, ще кара колело и ще тича в името на децата с животозастрашаващи болести, подкрепяни от фондацията „Намисли си желание“.

„Имах удоволствието да се срещна с много деца, които са подкрепяни от благотворителни фондации по време на нашите тестове и състезания. Истинска привилегия за мен е обвързаността ми с тях. Децата са толкова вдъхновяващи и се надявам, че ще успеем да съберем достатъчно пари, за да изпълним колкото може повече техни мечти.“

„Както вероятно знаете,  аз съм взимал участие в доста триатлони през последните няколко години, за да мога да съм във форма по време на състезанията. Но тъй като тази година сме толкова заети, аз няма да мога да участвам в толкова триатлони, в колкото ми се иска, но въпреки това ще се включа в този в Лондон. Това е най-големият триатлон в света, затова си помислих, че това е една фантастична възможност за събиране на пари за благотворителност, която е много близко до сърцето ми. Някакси дори успях да убедя и двамата ми състезателни инженери да се включат! Те ще изминат половината дистанция“, обясни Бътън.