Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън смята, че Макларън правят твърде много грешки

Бътън смята, че Макларън правят твърде много грешки

36
0
Дженсън Бътън,Джесика Мичибата

Може би Ред Бул Рено RB7 е най-бързата кола в настоящия шампионат. А може би не е? Но едва ли това е единствената причина, поради която Себастиян Фетел е недостижим на върха и на състезанието в Сингапур ще има своя първи мачбол за защита на титлата си. Това го знаят и съперниците от Макларън. Именно тяхната кола бе по-бърза от тази на Ред Бул в не едно и две състезания през сезона. Но въпреки това пилотите им са на огромна разлика зад Фетал.

Макларън трябва да подобрят значително представянето си във всички сфери. Люис Хамилтън загуби много точки през тази година „благодарение“ на собствени грешки. Грешките допуснати и от страна на екипа също не бяха рядкост.

И докато на Хунгароринг след сбърканата стратегия на Хамилтън победата все пак бе взета от Бътън, то във Великобритания и Монако грешките подариха първото място на Алонсо и Фетел. В Белгия пък Бътън можеше евентуално да спечели, ако от екипа не бяха съсипали квалификацията му и той не бе стартирал от 13-а позиция.

На Силвърстоун пък англичанинът отпадна след като екипа не бе монтирал качествено предната дясна гума по време на спирането в бокса. В Германия пък той отпадна след проблем в хидравликата.

За сравнение: едва при последното състезание в Италия пилот на Ред Бул отпадна и то след собствена грешка.

„Направихме няколко дребни грешки, дори в последните няколко състезания“, призна Бътън пред ВВС. „Това определено е решаващо, когато се състезаваш срещу Себастиян и Ред Бул. При тях грешките са дефицит.

За сравнение. Себастиян се оплака, че в неделя е направил слаб старт, който му струваше една позиция. При мен слабия старт костваше три позиции. Трябва да подобрим представянето си във всеки един аспект, иначе няма да можем да им се противопоставим никога.“

Бътън иска да спечели последните шест състезания, но в същото време изисква отборът да се съсредоточи върху 2012 г.

„Трябва да натискаме до края през този сезон, но би било по-умно, да се съсредоточим върху колата за следващия, за да бъде тя по-добра от настоящата.

За мен няма особено голямо значение дали ще спечеля вътрешния двубой с Луис. Това може би е от по-голямо значение за медиите, отколкото за екипа. Когато в края на годината не си световен шампион, точките нямат толкова голямо значение.“

Не така обаче вижда ситуацията Хамилтън, който в досегашната си кариера е побеждавал всеки свой съотборник.

„Винаги целта е първото място. Но когато това е невъзможно, а за момента все още не е, тогава трябва да вземеш каквото е възможно. Определено за мен има значение, къде ще завърша шампионата. Но нещата са такива, каквито са. В момента не мога да променя особено много класирането.“