Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Това е най-хубавата ми победа, всичко се подреди идеално!

Бътън: Това е най-хубавата ми победа, всичко се подреди идеално!

37
0

С отново безпогрешно усещане за атмосферните условия Дженсън Бътън спечели убягналата му през шампионската 2009 г. Гран при на Китай. Англичанинът избра да продължи със сухи гуми на своя Макларън в началото на състезанието и рискът, както и в Австралия, го изведе на позиция, от която имаше шанс и победи в надпреварата.

– Това е най-хубавата ми победа във Формула 1. Всяка нова победа е най-добрата, но тази със сигурност е безкрайно специална – бе спечелена в невероятно трудни условия. Още по-удовлетворяващо е, че успехът е двоен за отбора ни и бе постигнат, защото всичко и всички в екипа проработиха перфектно. От решенията за стратегията до спиранията в бокса нещата се подредиха идеално. Не късметът ни изведе напред днес, а взимането на правилните решения: момчетата на питуола и всички в Уокинг се справиха брилянтно и не можех да мечтая за по-добра подкрепа – бе емоционалният коментар на Дженсън.

Състезанието на съотборника му бе по-драматично – Люис Хамилтън сбърка в началото и влезе за интермедии, но след това навакса със страхотно каране.

– Реших в последния момент да вляза в бокса, когато си мислех, че чух коментар по радиото и влетях в питлейна, когато бях наполовина през последния завой! Гумите обаче веднага започнаха да се късат, което наложи нов пит, този път за сухи гуми. След това наведох глава и започнах да си пробивам път преди дъждът да се усили. Накрая гумите ме не бяха във форма и макар да успявах да задмина други, не бях в състояние да настигна Дженсън – обясни Хамилтън.