Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Този уикенд постигнахме всичко, което заслужавахме

Бътън: Този уикенд постигнахме всичко, което заслужавахме

40
0

Фантастичен дебют записа тимът Браун Гран при във Формула 1, спечелвайки двойна победа днес на пистата Албърт кръг. В първия кръг от световния шампионат за 2009 г. Дженсън Бътън води от старта до финала на изпълнената със събития надпревара. Съотборникът му Рубенс Барикело не започна добре, но навакса и с малко късмет се върна на позицията, от която потегли.

Какъв невероятен ден! Това е приказен край на първото ни състезание с Браун Гран при. Отстрани победата може да е изглеждала лесна, но всъщност съвсем не беше така на пистата. Успехът е за мен, семейството и отбора ми. Последните месеци бяха доста травмиращи и искам да кажа огромно благодаря на тима за това, че бяха толкова силни и никога не загубиха вяра. Този уикенд постигнахме всичко, което заслужаваме заради упоритата си работа през това време. А най-вълнуващото е, че и аз, и отборът имаме още много да дадем. Нямам търпение за Малайзия! – възторжено коментира щастливият Бътън.

“Изпълнен със събития” нарече следобеда си Барикело, който искрено призна задоволството си от подиума след буреносния си старт и последвалите инциденти. Бразилецът първо не тръгна добре, след като се включи антиблокиращата програма на двигателя и той се озова в меле. По-късно подпря Райконен с Ферари, при което строши част от предното си крило. Накрая имаше и известен късмет, за да стане втори.

За щастие колата оцеля и можах да си пробия път до 4-а позиция, откъдето да се възползвам от катастрофата на Фетел и Кубица. Това само идва да покаже, че никога не трябва да се отказваш! – обясни Барикело.