Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън тренира Валенсия на симулатор

Бътън тренира Валенсия на симулатор

47
0

Дженсън Бътън се надява, че времето, прекарано в симулатор на Формула 1, ще му помогне достатъчно в предстоящата Гран при на Европа по улиците на Валенсия.

Британецът е печелил точки само веднъж през този сезон, а съотборникът му Рубенс Барикело започва да показва повече постоянство в резултатите си. Британецът обаче е решен да направи нещата да вървят в негова полза.

Той има високи очаквания за Валенсия, като ползва симулатори на трасето, за да опипа малко почвата, преди да дебютира там другия петък.

„Засега бих каза, че това е трасе, по което не сме карали досега и че има бариери по цялата дължина. Мисля, че всички са въодушевени от посещението на Валенсия. Това е красив град и ще бъде прекрасно да караме по неговите улици” – казва Бътън.

„Имаме симулатор в базата ни в Англия, както и повечето тимове. Съответно прекарваме доста време в изучаване на пистата. Със симулатор не успяваш да усетиш напълно пистата, но научаваш доста за дистанциите и местата за спиране, така че е полезно.”

„Имаме някои доста бързи писти като Монца, Спа и Силвърстоун в календара, както и някои по-бавни като Монако и Унгария. От Валенсия очакваме да бъде нещо по средата.”

„Освен това с тези бариери е нужно да си напълно фокусиран и концентриран върху всяка една обиколка.”