Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън трети с куп повреди по МР4-26

Бътън трети с куп повреди по МР4-26

39
0
Дженсън Бътън,Себастиан Фетел

Дженсън Бътън направи едно от запомнящите се карания в днешната Гран при на Белгия, стартирайки от 13-о място на грида и финиширайки на подиума на пистата Спа-Франкоршамп. Той обаче заяви впоследствие, че ситуацията на трасето е била много сложна, особено в началото.

На старта някой ме бутна и странична част от задното крило се счупи. На излизане от първия завой навсякъде имаше отломки, нечие предно крило прелетя през моето и буквално ми отсече дясното огледало. Освен това се наложи да правя ранен питстоп, така че нещата далеч не бяха перфектни! – описа Бътън своята битка на Спа.

Данните от автомобила му обаче показали, че повредите не са прекалено големи и може да продължи, така че задачата на световния шампион за 2009 г. бе да удържи положението няколко обиколки, за да сработи стратегията му. Той го стори и след това имаше шанс да кара на максимум до финала. Накрая спечели третото място, правейки поредно изпреварване за състезателната дистанция – на Фернандо Алонсо (Ферари).

Според мен всички имаха проблеми с предна лява гума и бе сложно да разбереш кога точно можеш наистина да натиснеш. Темпото ми обаче бе доста добро, като се има предвид колко бяха счупените по колата неща. Освен това беше страхотно да атакувам и задминавам съперници. Болидът ни бе в най-добрата си форма за целия сезон досега, а аз лично се чувствам по-добре от всякога във Формула 1. Трябва просто да не правим малките грешки, случващи се на моменти, за да спечелим още състезания – допълни Дженсън.