Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Целта ми утре ще е да се позабавлявам

Бътън: Целта ми утре ще е да се позабавлявам

54
0
Гран при на Япония,Дженсън Бътън

След като в нито една от свободните тренировки не се чувстваше напълно удобно в своя Макларън МР4-25, Дженсън Бътън не се справи и с предизвикателството на квалификацията. Световният шампион се нареди 11-и на грида, признавайки, че още не е успял да балансира болида си.

– Предните колела блокираха сериозно при спиранията и беше трудно да намалявам. Това бе най-големият ми проблем досега през уикенда и квалификацията не бе изключение в това отношение. И все пак следобед автомобилът вървеше по-добре, отколкото в която и да е от предходните сесии. В Q2 първият ми тур с нови интермедии беше на ниво, но след това съсипах гумите прекалено бързо и отпаднах от Q3 в последната секунда – коментира Дженсън.

Англичанинът допълни, че е разочароващо да е толкова по-бавен от съотборника си Люис Хамилтън, тъй като ще има по-малък шанс да го подкрепя в състезанието. Все пак той се надява на добра надпревара с оглед на факта, че и в предишни години е стартирал от по-задна стартова позиция, а се е класирал на чудесни места.

– Нека го кажа така: целта ми утре е да се позабавлявам!