Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Целта ни трябва да бъде подиум

Бътън: Целта ни трябва да бъде подиум

44
0

Световният шампион Дженсън Бътън се надява да започне защитата на титлата си в Мелбърн. Макар и да признава, че в момента Макларън изостават от двата най-бързи отбора, то това не пречи на англичанина да се цели в подиума на Албърт Парк.

Сезонът за Бътън не започна толкова леко, като в Бахрейн той потегли от осма позиция и вследствие на обстоятелствата завърши седми.

Според мен Ред Бул са много силни, мисля, че и Фераритата се много силни, като вероятно след това идваме и ние“ – коментира настоящият световен шампион пред „Ройтерс“. „Надявам се обаче с някои дребни подобрения да бъдем по-близо до тях и евентуално да им създадем затруднения.“

Първото състезание за нас беше доста трудно; не мисля, че колата подхождаше на трасето в Бахрейн, но се надявам да пасне повече на тази писта – Албърт Парк изисква по-ниски нива на аеродинамично притискане, но остава да видим какво ще стане.

Би било фантастично, ако стигнем до подиум тук“ – казва миналогодишният победител от Гран при на Австралия. „Мисля, че това трябва да бъде целта ни. Според мен е възможно и ние е редно да имаме доста високи очаквания.“

Предстои ни един много оспорван сезон, но целта ни ще бъде световната титла. Нуждая се да знам, че имам кола, с която да знам, че съм бърз и мога да печеля състезания. Оттам нататък вече зависи от мен.