Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън убеден, че болидът на Макларън за 2013 г. ще е по-удобен...

Бътън убеден, че болидът на Макларън за 2013 г. ще е по-удобен за него

37
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън е убеден, че болидът на Макларън за 2013 г. ще му пасва далеч по-добре, отколкото настоящият автомобил на тима. Световният шампион във Формула 1 за 2009 г. започна сезон 2012-та в Австралия с победа, спечели и в Белгия, но през голяма част от времето имаше трудности. Той самият призна в Остин, където този уикенд се провежда предпоследният кръг от шампионата, че се бори за по-постоянно представяне с МР4-27.

Англичанинът призна, че настоящата състезателна година е най-трудна за него от присъединяването му към Макларън до момента. В Тексас повтори, че МР4-27 е много добър автомобил, но нещата не са му се получили.

Настоящият сезон е по-труден за мен в сравнение с предишните два. Колата е бърза, доказахме го многократно. За мен обаче бе по-сложно да постигна постоянство в представянето и съответно да постигна резултати. Болидът за догодина би трябвало да ми пасне повече и затова вече се вълнувам за следващия сезон – заяви Бътън.

Според него Макларън могат да имат известно предимство в САЩ, тъй като техният симулатор е един от най-модерните в цялата Формула 1 (а и не само). И той обаче очаква обичайните заподозрени да се борят за победата в Остин.

Ако някой познава трасето, сигурно сме ние, тъй като симулаторът ни е може би най-добрият сред тези на всички екипи на грида. Имаме добро усещане за пистата. Със сигурност ще е сериозно изпитание и за автомобилите, и за гумите – особено първи сектор. Серията от първи до девети завой е много бърза, а и посоката се сменя непрекъснато. Болидът ни върви чудесно на подобни конфигурации. След това идва серията по-бавни завои – каза още Дженсън.

Бътън допълни, че Ред Бул, Ферари и Лотус със сигурност ще са в челото на битката и това ще направи състезанието интересно.