Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън въодушевен, че ще работи отново с Хонда

Бътън въодушевен, че ще работи отново с Хонда

31
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън – пилотът, който спечели последната победа за Хонда във Формула 1 – е въодушевен, че отново ще работи с японския концерн. Компанията ще се завърне във Формула 1 като доставчик на двигатели за Макларън през 2015 г., но работата по нов агрегат вече е започнала и двете страни ще си сътрудничат в процеса.

Англичанинът взе първи успех в кариерата си в Гран при в Унгария през 2006 г. През следващите два сезона продължи да кара за тима до оттеглянето на компанията от F1 в края на 2008 г. След това Хонда улесниха придобиването на отбора от Рос Браун и през 2009 г. Бътън и екипът взеха титлите при пилотите и конструкторите във Формула 1.

Сега Дженсън заяви, че новината от Токио е страхотна за всички фенове на F1.

Израснах, гледайки Макларън-Хонда да се състезават във Формула 1 и да печелят по цял свят. Тогава бе написана една величествена глава от историята спорта. Дори сега тези червено-бели болиди предизвикват живи спомени за някои от най-драматичните и вълнуващи надпревари, които съм наблюдавал – сподели 33-годишният пилот.

Хонда и Макларън обявиха по-рано днес сътрудничеството си, възобновяващо един легендарен в Гран при дует.

Бътън е много популярен в Япония – страната, която определя като свой втори дом. Той изкарва доста време там, винаги когато има възможност, а апартаментът му в Токио е на няколко минути от централата на Хонда.

Знам точно колко обичат в Хонда автомобилния спорт и Формула 1 в частност – допълни в изявлението си Бътън.

Съотборникът му Серхио Перес пък отбеляза, че е роден през 1990 г., когато Аертон Сена печели втората от трите си титли във Формула 1.

Той караше Макларън-Хонда и аз израснах, знаейки какво място има тази ера в умовете и сърцата на феновете по цял свят. Аертон, разбира се, е мой герой – както е идол за милиони хора в Централна и Южна Америка. Затова днешната новина не само върна някои фантастични спомени, но и слага началото на нова глава, която може да е дори още по-вълнуваща. Хонда е един от най-добрите производители на двигатели в историята на Формула 1 въобще. Вярвам, че правилното действие е именно връщането й в Гран при – допълни мексиканецът.