Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Все още не знаем дали Ферари са най-бързите

Бътън: Все още не знаем дали Ферари са най-бързите

37
0

Днес световният шампион Дженсън Бътън имаше възможността за първи път да подкара новия болид на Макларън, като най-доброто му време във Валенсия бе 1:12.951, което му донесе пета позиция днес. Същевременно най-добрият резултат на Фернандо Алонсо бе с цяла секунда и половина по-добър от този на британеца.

„Денят беше доста дълъг. Свършихме работа около 1 часа снощи, опитвайки се да оправим седалката както трябва. Естествено бяхме работили върху това в макета, но винаги е различно, когато се качиш в колата и излезеш на пистата. Затова работихме доста, докато се почувствам удобно в колата и накрая въпреки че не се наредих там, където очаквах, пак бях достатъчно добър.

Щеше да е добре да можехме да потестваме още малко, но целта на този тест още от началото беше да ми помогне да свикна с нещата в кокпита, както и с работата в тима.

Мисля, че можем да кажем, че Ферари са бързи, но все още не знаем колко точно. Не могат да дадат такива времена, ако не са конкурентноспособни, но никога не можеш да знаеш с колко гориво точно карат. По-бавните им обиколки, в които предполагам че са използвали повече гориво, бяха доста добри, така че предполагам, че са бързи“, заяви световният шампион след края на днешния последен ден във Валенсия.