Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън: Ясно е, че на мен ще ми е най-трудно, защото съм...

Бътън: Ясно е, че на мен ще ми е най-трудно, защото съм най-назад

53
0
Гран при на Корея,Дженсън Бътън

Като много интересен определи сезон 2010 г. за себе си Дженсън Бътън (Макларън) днес на пистата Йонгам в Корея.

– Дойдох в нов отбор, започнах да работя с нов съотборник, а мисля, че доста бързо си стъпих на краката. За мен сезонът дотук беше удоволствие. Иначе всички имахме и силни, и слаби моменти, а това направи шампионата наистина интересен. И е прекрасно все още да имам шанс за титлата три кръга преди финала. Ясно е, че за мен ще е най-трудно, тъй като изоставам [от първия в подреждането] с 31 точки. Но все още имам шанс и нямам търпение за последните три състезания – сподели световният шампион за 2009 г.

Всеки старт обаче е критичен, продължи Дженсън и призна, че не е лесно да участваш в тази битка, въпреки че той самият вече има опит в това отношение. Най-сериозният съперник, разбира се, остава Ред Бул, но и Бътън изрази надежда, че ще се доближи до тях като скорост този уикенд:

– Ред Бул определено имаха предимство в квалификациите този сезон. В последните уикенди се доближихме малко до тях, но по принцип имахме някои проблеми в тази област в началото на годината. Знаем, че всички имат нови неща по колите за тази писта, но трябва да благодаря изрично на нашите момчета за новите компоненти, тъй като очакваме те да донесат съществена разлика – коментира англичанинът.