Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бътън запази победата си

Бътън запази победата си

23
0
Дженсън Бътън

Дженсън Бътън запази победата си в Гран при на Канада, след като стюардите не предприеха никакви действия срещу него за инцидентите му с Люис Хамилтън и Фернандо Алонсо. Пилотът на Макларън пресече пръв финала 4 часа след старта на надпреварата, в която изживя какво ли не.

Най-добрата победа в кариерата ми! Преборих се от последен до челото на колоната и спечелих, а да преодолееш съперниците си с толкова изпреварвания прави нещата още по-хубави – сияеше англичанинът.

Той имаше и немалка доза късмет на пистата Жил Вилньов, тъй като съперниците, с които се удари, не продължиха в състезанието за разлика от него, а Себастиан Фетел сбърка в последния тур.

Надпреварите в толкова променливи условия винаги са сложни, но аз обожавам моментите, когато трябва да търсиш сцепление по пистата. Просто прекрасно! Особено като се има предвид станалото в Монте Карло, където смятахме, че победата ни е в кърпа вързана, а накрая бяхме разочаровани – допълни Дженсън.

За инцидента с Хамилтън световният шампион за 2009 г. обясни, че не е видял съекипника си:

В огледалата ми се отразяваше само червеното на Водафон, но спокойно можеше да е и моето задно крило. Мръднах наляво, където е състезателната линия и чух удар, след който се страхувах, че всичко е приключило и за двама ни. Говорих с него преди рестарта и нещата са наред.

Самият Люис поздрави съотборника си и каза, че съжалява за екипа задето той не финишира след упоритата им работа през цялата предходна седмица. Той пък се удари с Марк Уебър в началото и според него австралиецът спрял прекалено рано за първия завой.

Остави ми достатъчно място, но докоснах бордюра и това ме избута към него. За случилото се с Дженсън не смятам, че беше нарочно. Познавам го достатъчно добре и съм наясно, че не би сторил нещо подобно. Сега ще се фокусирам върху следващия старт – допълни Хамилтън.