Начало MotoGP News Баутиста ще тества мотор на Дукати от MotoGP

Баутиста ще тества мотор на Дукати от MotoGP

205
0
Алваро Баутиста, Дукати
Алваро Баутиста, снимка Дукати

Алваро Баутиста ще тества мотор на Дукати от MotoGP. Световният WSBK шампион получава възможността да изпробва мотора Десмоседичи GP по време на изпитания на пистата Мизано на 20 и 21 юни.

Баутиста е част от семейството на Дукати в WSBK. Испанският ветеран спечели титлата през миналия сезон. По този начин той донесе първи триумф за Дукати в световния Супербайк от 2011 г. Тогава световен шампион стана неговият сънародник Карлос Чека

38-годишният състезател е основен претендент за титлата и през тазгодишната кампания в WSBK. Пилотът на Дукати спечели 14 от 15 старта за тази година. Баутиста записа хеттрик на пистите Филип Айлънд, Асен, Каталуния и Мизано.

По-рано тази година се появиха спекулации относно бъдещето на Баутиста. Испанецът обаче обяви в началото на май, че удължава споразумението си с Дукати с една година. Следователно той ще бъде част от заводския екип на марката в WSBK до края на сезон 2024.

Баутиста прекара общо девет сезона в MotoGP и кара мотори на Сузуки, Хонда, Априлия и Дукати. Испанецът записа един старт със заводския отбор на марката от Болоня. Това се случи в Гран при на Австралия 2018. Тогава Баутиста караше на мястото на Хорхе Лоренсо и финишира четвърти в надпреварата на Филип Айлънд.

По-рано тази година Баутиста даде интервю за сайта на WSBK. Испанският ветеран призна, че е поискал да тества мотора на Дукати от MotoGP след като е станал световен шампион в Супербайк.

„След като спечелих световния шампионат в WSBK, помолих Дукати да проведем един тест с мотоциклета от MotoGP, защото отстрани той изглежда наистина забавен“, сподели Баутиста.

Испанецът каза, че няма намерение да участва с уайлдкард в MotoGP и иска просто да се забавлява.

„Ще направим теста съвсем скоро. Не правя това нещо с намерението да използвам уайлдкард. Бих искал да направя теста и да видим какво ще се случи. Не мисля, че има голям шанс да повторя това, което направи Трой Бейлис през 2006 г. Тогава Беше друго време и беше различно. В момента в съзнанието ми е само световният шампионат по Супербайк. Просто приемам теста като награда и не мисля за повторение на постижението на Трой Бейлис“, завърши Алваро Баутиста.

Все още не се знае кой ще е съотборникът на испанеца през 2024 г. Вариантите са продължаване на договора на Михаел Рубен Риналди или привличане на Аксел Басани или Данило Петручи. Миналия уикенд Ринали и пилотът на Дукати от клас Суперспорт Николо Булега посетиха пистата Муджело.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Ducati Corse (@ducaticorse)