Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Белгийците под напрежение заради липсата на отговор от страна на Франция

Белгийците под напрежение заради липсата на отговор от страна на Франция

21
0
Спа, Спа-Франкоршамп
снимка: Мерцедес

Гран при на Белгия от години се бори с финансови затруднения. Заради не особено високите продажби на билети легендарното състезание почти всяка година е на червено. Поради тази причина бе разработен и плана за ротация на белгийското и френското Гран при, по примера на състезанията в Германия.

Сега, когато за първи път от повече от 10 години Франция ще е с три състезатели във Формула 1, французите натискат да се завърнат и със свое собствено състезание. От друга страна пък това е добре дошло за Белгия, защото чрез отдаването на пистата си под наем ще може да се понапълнят полупразните каси. Заговори се дори за договор, но той не бе подписан от французите в края на 2011 г. както бе предвидено първоначално.

Белгийският министър на икономиката Жан-Клод Маркур става доста нетърпелив, както стана ясно от изявлението му пред RTL Sport Belgium.

„До 4-5 седмици ние трябва да сме изяснили всичко. Все още чакаме отговор от Франция, но такъв чакахме и преди. На 1 януари не се случи нищо. Сега те продължават да умуват. Не обичам да променям плановете си, а в момента никой не знаер какво точно ще се случи.“