Начало Автомобилни новини Bentley Flying Spur – суперхибрид и за луксозния седан

Bentley Flying Spur – суперхибрид и за луксозния седан

210
0
Bentley Flying Spur

След новото Bentley Continental очакваното ново Bentley Flying Spur също ще получи хибрид със 782 к.с. Тези дни се появи първи тийзър за предстоящия луксозен седан.

Едва ли някой е бил изненадан, когато британският производител на луксозни автомобили Bentley обяви, че новото поколение на Flying Spur също ще бъде оборудвано със суперхибридното задвижване, вече представено в новия Continental.

Flying Spur запазва лицето с четири очи

Plug-in хибридното задвижване е заето от събрата по платформа Porsche Panamera и е адаптирано за Bentley. Системата комбинира четирилитров V8 битурбо двигател с електромотор в трансмисията. Системната мощност е 782 к.с., а максималният въртящ момент е 1000 Нм.

Двигателят с вътрешно горене допринася за общата мощност с 600 к.с. и 800 Нм, а електромоторът – със 140 кВт (190 к.с.) и 450 Нм. Това означава, че Bentley Flying Spur значително превъзхожда и своя дванайсетцилиндров предшественик – с около 150 к.с. и 100 Нм. Твърди се, че чисто електрическият пробег на седана Flying Spur е около 72 километра.

Британската компания все още не е разкрила кога ще се състои дебютът на новия Flying Spur. Вече се появи обаче първи тийзър, който показва предната част на луксозния седан. За разлика от Continental, тя запазва познатото лице с четири очи, но има преработена престилка и модифицирана радиаторна решетка.

Както вече споменахме, предварителна представа за новия Flying Spur може да даде новият Continental GT, от който тук показваме няколко снимки.

Накратко: След новия Continental компанията Bentley ще пусне на пазара и нов Flying Spur. И двата автомобила споделят адаптирано от Porsche Panamera plug-in хибридно задвижване с мощност 782 к.с. и 1000 Нм въртящ момент.