Начало Автомобили Bentley представя своята най-бърза лимузина в Женева

Bentley представя своята най-бърза лимузина в Женева

57
0
Bentley

Bentley ще представи по време на международния автомобилен салон в Женева (7-17 март) най-бързата лимузина в историята на фирмата – Flying Spur. Предшественица й до момента държи рекорда в тази дисциплина в световен мащаб. Сега обаче благодарение на своите 625 к.с. и 800 Nm, тежащата 2,5 т и дълга 5,30 м луксозна кола ще ускорява от 0-100 км/ч за едва 4,6 сек. Максималната скорост на този снаряд ще е 322 км/ч.

Всички тези показатели са възможни благодарение на бензиновия агрегат W12 с 48 клапана и два турбо компресора. Той използва 8-степенна автоматична скоростна кутия, която може да бъде командвана и от волана. Средният разход е 14,7 л/100 км, като вредните емисии са 343 г/км СО2.

За комфортното пътуване пък се грижи компютърно управлявано въздушно окачване, което намалява клиренса при повишаване на скоростта.

Сериозно впечатление прави и аудио системата, която е с мощност от 1100 W. В облегалките на главите на седалките от предния ред се намират два 10 инчови монитора, който се управляват от тъч скрийн управление, намиращо се в облегалката между двамата пасажери на задния ред.

Бижуто ще бъде пуснато в продажба през есента на тази година, като цената му все още не е обявена.