Начало Автомобили Bentley ще правят най-скъпия SUV в света

Bentley ще правят най-скъпия SUV в света

39
0

Bentley ще правят най-скъпия SUV в света, разширявайки досегашното си производство на свръхлуксозни модели. Марката е част от портфолиото на концерна Volkswagen, които са одобрили новото начинание.

Очаква се моделът да е най-скъпият SUV в света и да влезе в продажба през 2016 г. Инвестицията ще възлезе на 800 милиона британски лири за следващите три години. Проектът ще създаде над 1000 работни места във Великобритания.

Идеята на Bentley е да повторят успеха, постигнат от Porsche с техния Cayenne. Моделът излезе преди повече от десетилетие и понастоящем продажбите му съставляват половината от реализираните коли на бранда в световен мащаб. Bentley се опитват освен това да повишат оборота си, след като допринесоха с едва 1% за приходите на групата Volkswagen за първото тримесечие на годината (възлизащи на 2,34 млрд. евро).

Моделите SUV продължават да имат сериозно търсене и Porsche демонстрираха, че един луксозен автомобил от този тип има огромен потенциал – твърди анализаторът от Wquinet AG Тим Шулд.

Bentley могат да се окажат с известна вътрешна конкуренция в групата VW, тъй като Lamborghini ще покажат техния Urus през 2017 г. Действията на точно тези две марки пък са абсолютно неприемливи за някои от почитателите им, смятащи, че преминаването към модели 4х4 е предателство спрямо традициите, историята и ексклузивността на автомобилите с тези марки. Подобно недоволство обаче изобщо няма да спре компаниите. Bentley вече имат планирани продажби за между 3000 и 4000 SUV-а на година, при това при цена на кола от над 150 000 евро.

Това решение ще осигури продължаващия растеж на компанията – смята главният изпълнителен директор на фирмата Волфганг Шрайбер.