Начало Автомобили Bentley очаква първия SUV на марката да удвои продажбите до 2020 г.

Bentley очаква първия SUV на марката да удвои продажбите до 2020 г.

92
0

Bentley Motors очаква първия SUV на компанията не просто да подпомогне увеличаването на продажбите, а почти да ги удвои до 2020 г. Британският луксозен бранд отчете рекорден брой реализирани автомобили през 2014 г.

– Смятаме, че успехът на SUV-а ще ни изведе в ново измерение – коментира главният изпълнителен директор Волфганг Дюрхаймер.

Автомобилът ще бъде показан вероятно по време на автомобилното изложение в Женева през март. Първоначалният план на Bentley бе за постигане на 18 000 продажби годишно до края на десетилетието, но се залага много на успеха на новия модел. От Bentley съобщиха, че има изявен интерес от страна на над 4000 потенциални клиенти, които дори не са видели SUV-а. Доскоро конкретно за тази кола се предвиждаха около 3000 продажби годишно, но това може да се окаже консервативна преценка, смята оглавяващият продажбения департамент Кевин Роуз.

Компанията има 96-годишна история и сред клиентите й са британската кралица Елизабет II и султанът на Бруней. През 2014 г. тя успя да реализира 11 020 коли и записа ръст от 9% в сравнение с 2013 г. Америка остава най-големият пазар на Bentley, като Китай е близо – там бяха направени 22% повече продажби. Дюрхаймер отбеляза, че именно Китай все още е най-важният и най-интересен регион по отношение развитието на пазара.