Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер: Битките по мое време бяха доста по-твърди

Бергер: Битките по мое време бяха доста по-твърди

30
0

Според Герхард Бергер ако маневрата на Михаел Шумахер срещу Рубенс Барикело от Гран при на Унгария се беше състояла по времето, в което той се състезаваше, никой нямаше да й обърне особено внимание и тя щеше да бъде приета нормално.

Според австриецът, който се е състезавал срещу безкомпромисни шампиони като Аертон Сена, Ален Прост, Найджъл Менсъл и разбира се самия Шумахер, състезанията през 80-те и началото на 90-те години са били доста по-безкомпромисни и по-твърди, отколкото са сега.

„Тогава карахме по-твърдо и доста по-брутално. Поне по три пъти на обиколка се бутахме към стените, а никой не се оплакваше. Това просто бе част от играта. Тогава маневра като тази между Шумахер и Барикело не би ни направила впечатление“, заяви Бергер пред австрийския вестник Tiroler Tageszeitung.

Той обаче също така изрази съмнение относно това, че Шумахер ще успее да спечели и осма световна титла във Ф1.

„Преди началото на сезона щях да кажа, че той без съмнение ще го направи, но днес бих казал, че няма. Неговият съотборник Нико Розберг определено е по-напред. Михаел се опитва да противодейства на младостта и наивността на Нико, вадейки стари трикове от ръкава си, но не се получава. Съотборникът му е по-бърз и той трябва да се научи как да се справя с това“, смята още австриецът.