Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер дал идеята на Хакинен да тества болид от F1

Бергер дал идеята на Хакинен да тества болид от F1

44
0

Мика Хакинен е бил подтикнат отново да тества с болид от F1 от Герхард Бергер, разкри самият австриец.
###
Мика Хакинен е бил подтикнат да се завърне в кокпита на болид от F1 от Герхард Бергер, разкри самият австриец. Съсобственикът на Торо Росо разказа още за невероятната радост на Хакинен от факта, че точно Рон Денис го е поканил за тест.
“Нека го обясня по следния начин, с Мика разговаряхме няколко пъти и го попитах защо се мотае с DTM, а не се занимава с истинска работа отново. Оценявам го като наистина конкурентоспособен пилот и така започнахме да обсъждаме дали е било правилно да остане в DTM. Казах му, че ако започне да тренира сериозно може да се качи в точната кола! По този начин започна всичко”, разкри Бергер.
Интересът на Хакинен към възможността да тества болид от Формула 1 се е увеличил още повече след посещението му в Бразилия, за да види последното състезание на Михаел Шумахер. Говорил е с хората от Макларън. В резултат на това той тренира на техния симулатор и през ноември се появи на изпитанията в Барселона.
На шега Бергер обясни, че всъщност е най-щастлив от факта, че Рон Денис е платил всички разходи по теста. Освен това австриецът потвърди също, че веднъж е обсъждал с Хакинен евентуалното му завръщане в F1, но разговорът е останал недовършен.