Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер песимист за бъдещето на Торо Росо

Бергер песимист за бъдещето на Торо Росо

34
0

Съсобственикът на Торо Росо, Герхард Бергер, е малко песимистично настроен по отношение на шансовете на тима да продължи да функционира.

Австриецът наскоро отрече, че е искал от Дитрих Матешиц да увеличи подкрепата си към тима, вместо да продава 50-процентовия си дял.

Донякъде бъдещето на Торо Росо не изглежда толкова сигурно и поради факта, че от 2010 година ще бъде задължително всеки болид да бъде изцяло конструиран от своя тим.

„Бих имал проблеми да продължа сам (без Ред Бул)” – казва Бергер пред италианския „Гадзета дело Спорт”. „Имам нуждата от подкрепата на автомобилен производител. А той не е налице”

След разпада на тима на Супер Агури може да се окаже, че влошаващата се финансова криза може да принуди и други състезатели да се оттеглят.

„Онези отбори, които са силно зависими от автомобилните производители и нямат финансови спонсори, може да бъдат под силно напрежение” – казва пред „Ройтерс” бившият шеф на тим, Дейвид Ричардс.

Изпълнителният директор на Уилямс, Адам Пар, пък е на мнение, че новосформираната асоциация ФОТА би могла лесно да намери начин за орязване на бюджетите на половина.

„Знам го, защото знам много добре какво харчим. За какво му е на някой да харчи повече, отколкото тимът на Уилямс?” – изразява учудването си Пар.