Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер покани Фетел в DTM, Волф оставя възможност за привличане на Себастиан...

Бергер покани Фетел в DTM, Волф оставя възможност за привличане на Себастиан в Мерцедес

3088
0
Герхард Бергер, Себастиан Фетел
Герхард Бергер и Себастиан Фетел; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Герхард Бергер покани Себастиан Фетел да кара в немския шампионат за туристически автомобили (DTM), ако не си намери място във Формула 1. Австриецът бе съсобственик в Торо Росо, когато немският пилот караше за отбора и спечели първа победа в кариерата си – Гран при на Италия през 2008 г.

„Себастиан има един вариант – DTM! Защо да не разгледа и такава възможност?”, каза Бергер

„Той кара, както и преди, на изключително високо ниво. Ще може да се бори с други прекрасни пилоти зад волана на автомобил, който харесва. Във Формула 1 за него няма сериозна алтернатива на Ферари. Желанието му е да се състезава за водещ отбор и теоретично това оставя само Мерцедес. Боя се обаче, че там местата са заети.”

„Беше очевидно какво се случва във Ферари. Фетел не бива да вини себе си. Просто ще стане част от голямото семейство на пилотите, които не успяха да върнат Ферари към титлите. Аз също съм сред тях. Само на Ники Лауда и Михаел Шумахер им се получи.”

Фелипе Маса също е на мнение, че да си тръгнеш от Скудерията без да си спечелил световна титла не е срамно.

„Много изключителни пилоти са се състезавали за Ферари без да спечелят короната. Да не забравяме, че последният успех при конструкторите бе през 2008 г., последният шампион при пилотите е Кими Райконен през 2007 г. След това отборът и колата просто не бяха достатъчно добри. Фернандо Алонсо свърши страхотна работа през 2010-та. Дори тогава обаче пилотът бе по-добър от автомобила.”

Междувременно спортният шеф на Мерцедес Тото Волф заяви, че все пак съществува вариант Фетел да се окаже в тима от Бракли

„Според мен един четирикратен световен шампион не заслужава директен отказ. Трябва да се помисли. Не бих бил толкова рязък с него. От друга страна разполагаме с фантастични пилоти, много сме доволни от тях, както и от Джордж [Ръсел]. Но никога не знаеш. Някой от тях може да реши, че не иска вече да се състезава и внезапно се оказваш със свободно място. Ето защо не искаме през юни да заявим: „Няма шанс Себастиан да кара за нас.” Виждал съм „черни лебеди” да се появяват в моменти, когато никой не очаква. Помнете Нико Розберг. Ето защо опциите ни са отворени, но разбира се, се концентрираме върху собствените си състезатели.”