Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Сложно е да управляваш тим с пилот, за когото знаеш, че...

Волф: Сложно е да управляваш тим с пилот, за когото знаеш, че догодина отива в друг отбор

3510
0
Тото Волф
снимка: Спас Генев

Шефът на Мерцедес във Формула 1 Тото Волф заяви, че управлението на отбор с пилот, за когото се знае, че напуска след сезона, е трудно. Австриецът направи коментара във връзка със случилата се през изминалата седмица трансферна въртележка. Тя започна с потвърждение от страна на Ферари и Себастиан Фетел, че ще се разделят след 2020 г. Впоследствие бе обявено, че Карлос Сайнц ще заеме от догодина мястото на четирикратния световен шампион. Неговият кокпит в Макларън от 2021 г. ще е на Даниел Рикиардо. За Фетел все още не се знае дали ще продължи да се състезава или ще се оттегли от F1. Едно от предположенията е, че може да отиде в Мерцедес.

„Сложно е да управляваш тим в продължение на цял сезон с пилот, за когото знаеш, че отива в противников отбор през следващата година”, заяви Волф

„Трудно е – какво да правиш с нововъведенията си, с всичко, което екипът учи по време на състезанията… Какво би могъл състезателят да използва срещу теб през следващия сезон? Ето защо отборите, които обявиха смените при пилотите си бързо, са в трудна ситуация, в каквато ние не искаме да се озоваваме.”

„За нас въпросът е какво правим с Джордж Ръсел. Това е опция. Има и вариант със Себастиан Фетел, но в момента тези неща не са на дневен ред. Първо трябва да се съсредоточим върху собствения си екип. Себастиан държи всичко под контрол. Може да реши да си тръгне или да остане с друг отбор. Има няколко интересни места.”

„Разбира се, че немски пилот в немски автомобил би била чудесна маркетингова история, но ние сме съсредоточени основно върху представянето. Себастиан е наистина добър състезател, но в нашия тим от години градим дългосрочна стратегия. В това отношение от (централата на) Мерцедес ни оставят да взимаме решения.”

Волф каза и колко е горд, че сезон 2020 вероятно ще започне с две поредни надпревари в Австрия

Официален календар все още няма, но от пистата Ред Бул Ринг представиха на правителството на страната и на региона Щирия плана си за провеждане на състезанията.

„Доста оптимистично съм настроен, че ще започнем от Австрия. Държавата бе сред тези, където заразените не се качиха прекалено много. Според мен ще бъде изработен план, който ще ни позволи да се състезаваме”, сподели той.