Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер показва интерес към Бруно Сена

Бергер показва интерес към Бруно Сена

48
0

След като дълги години бе съотборник на Аертон Сена, сега Герхард Бергер може да вземе неговия племенник в екипа на Торо Росо, в който австриецът е съдружник. Бразилецът имал интензивни контакти с Бергер, най-вече след първото си състезание в GP2 в рамките на Гран при на Бахрейн. Там бразилецът показа голяма част от таланта си след скромно представяне по време на тестовете. Той се класира на пето място в квалификацията и успя да завърши на 4-то място в основното състезание. В спринта той завърши осми след стремглаво преследване от дъното на колоната и редица зрелищни изпреварвания. Така не че не бе чудно че той се превърна и в тема за отборите от дъното на класирането във Формула 1.
Досега бразилецът можеше да благодари на стремглавата си кариера не само на своя талант, но също така и на своето име. Въпреки това още с първото си състезание в GP2 той затвори устите на критиците си с добро каране.
„От дълго време го наблюдавам”, заяви Бергер. „Първия му уикенд в Бахрейн бе забележителен. Ако той потвърди впечатленията и в останалите състезания със сигурност няма да е много трудно за него да намери отбор във Формула 1, който да го наеме.”
Много е вероятно през следващата година Б отбора на Ред Бул да се раздели ако не и с двамата си пилоти, то поне с по-слабо представящия се до момента Скот Спийд.
„Скот май още не се е събудил от зимния си сън”, критикува Бергер своя пилот. През зимата за тестове в екипа бе повикан многократния шампион от ChampCar Себастиен Бурде и няма да е изключено именно измежду него и Сена Бергер да избере своя пилот за следващата, а може би и за края на тази година.