Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер се е оттеглил, защото Торо Росо не са печелили

Бергер се е оттеглил, защото Торо Росо не са печелили

45
0

Герхард Бергер се е оттеглил от Формула 1 в края на миналата година, тъй като Торо Росо не са били сред печелившите тимове. Така 50-процентовият дял на австриеца бе купен от Дитрих Матешиц, който тогава притежаваше останалите 50 %.

Реално Торо Росо показваха значително развитие в течение на сезона, като в Гран при на Италия на пистата Монца победител стана младият германец Себастиан Фетел (тогава състезател на Торо Росо). Това обаче явно не е било достатъчно за бившия австрийски пилот.

Попитан дали съжалява за оттеглянето си, Бергер отговори: „Не, защото докато Торо Росо бяха планирани като сателитния отбор на Ред Бул, то аз исках да печеля състезания. Със Себастиан Фетел ние постигнахме това, но след това всичкото внимание отново отиваше за Ред Бул, а Торо Росо се връщаше към второстепенната си роля.“

„Ред Бул ни финансираха, но аз не успявах да намеря спонсори, с помощта на които да направя Торо Росо топ тим. Затова просто нямаше смисъл да продължавам“ – допълва Бергер.

В момента Торо Росо активно се подготвя за 2010 година, тъй като правилата сочат, че всеки екип трябва сам да създаде и конструира своята кола. Досега базираният във Фаенца отбор чакаше съответните компоненти от Ред Бул.