Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер: Шумахер трябва да се откаже

Бергер: Шумахер трябва да се откаже

49
0

Михаел Шумахер трябва да се откаже в края на годината, смята бившият пилот от F1 Герхард Бергер. Бъдещето на германецът ще стане ясно след края на Гран при на Италия. На Монца Скудерията трябва да обяви официално пилотите си за 2007 г.
Според медиите на Апенините, Шумахер със сигурност ще прекрати активната си състезателна дейност, а на негово място в отбора ще дойде Кими Райконен. Предвижда се втори пилот на Ферари догодина отново да е младият бразилец Фелипе Маса.
“Време е Михаел да се оттегли от Формула 1”, заяви Бергер. “Ако спечели осмата си световна титла тази година ще му е дори по-сладко. Шумахер кара в F1 много дълго и това започва да му тежи. Той вече е на 37 години, а рано или късно всеки от нас трябва да се замисли за възрастта си. Знам, че Михаел ще се бори до последно. До момента, в който математическите шансове за титлата угаснат. Той ще се състезава със зъби и нокти за короната. От Бриджстоун направиха много добри гуми и борбата му с Алонсо ще е жестока”, допълни бившият пилот на Ферари, Макларън и Бенетон.
Бергер се състезава в F1 от 1985 до 1997 г. Той е последният пилот на Скудерията, подписал договор с легендарния Енцо Ферари. Бил е и съотборник с трикратния световен шампион Аертон Сена.
След като се отказа от Формула 1 стана спортен директор на BMW, а от тази година ръководи втория тим на Ред Бул – Торо Росо.