Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер става шеф на комисията за едноместни автомобили към ФИА

Бергер става шеф на комисията за едноместни автомобили към ФИА

49
0
Герхард Бергер

Както и се очакваше, Герхард Бергер явно не може да стои далеч от моторните спортове за дълго време. Австриецът обаче няма да поеме роля, като тим шеф на някои отбор, а ще заеме отговорна длъжност във ФИА. След заседанието на Световния съвет в Делхи стана ясно, че Бергер е обавен за президент на комисията за едноместни автомобили (Single-Seater).

Десеткратният победител във Формула 1 ще поеме тази роля от Бари Бланд, който се оттегля от поста. Какви ще са точно задачите, свързани с тази длъжност, все още не е съвсем ясно. Според предварителните очаквания, той ще отговаря за всички Формули, включително и Формула 1.

През изминалите седмици се появиха спекулации, че 52-годишният австриец ще заеме място като шеф на екип. Според тези слухове, той трябваше да замени Ерик Булие. Това обаче се оказа просто слух.

Така сега Бергер започва работа във ФИА, като връзката му с Жан Тод е доста силна. Двамата се познават много добре от Ферари, където работеха заедно по проекта за измъкването на отбора от миманса.