Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер: Торо Росо няма да бъдат силни през 09′

Бергер: Торо Росо няма да бъдат силни през 09′

35
0

Герхард Бергер каза, че е решил да продаде дяла си в Скудерия Торо Росо, тъй като смята, че тимът ще загуби от инерцията си при новите технически правила, които влизат в сила от 2009 година.

Торо Росо съобщиха, че Дитрих Матешиц са купили 50-процентовия дял на Бергер, с което връща на Ред Бул пълния контрол над тима.

Отборът на Бергер се радваше на страхотен сезон през 2008 година, като спечелиха шестото място при конструкторите (пред старшите от Ред Бул) , както и Гран при на Италия. Но Бергер счита, че отборът няма да успее да запази темпото си на развитие след мащабната промяна на правилата.

„Новите правила оставят малко място за развитие при един малък тим като Торо Росо” – каза Бергер пред autosport.com.

“Освен това Дитрих ще се фокусира върху Ред Бул, а оттам и подкрепата му за Торо Росо щеше да намалее. По този начин действително не би имало как отборът да се класира по-напред от шестото място.”

„А аз не искам да вървя назад, това не е в природата ми.”

Бергер обаче подчертава, че е оставил Торо Росо при добри условия.

„Да, аз ще бъда извън Торо Росо, но раздялата с тима и Дитрих е при напълно приятелски начала.”

Бергер е категоричен също, че оттеглянето му не се дължи на спорове във връзка с пилотската двойка за 2009 година. Междувременно по непотвърдена информация засега изглежда, че това ще са Себастиен Буеми и Такума Сато.