Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Бергер все пак се връща във Формула 1?

Бергер все пак се връща във Формула 1?

37
0

След като се оттегли победоносно от екипа на Торо Росо, бившият съсобственик в екипа на “малките бикове” разкри че е готов за нови предизвикателства във Формула 1, но подчерта че не ги търси на всяка цена.
Раздялата на Бергер с Торо Росо дойде изненадващо за голяма част от наблюдателите в спорта. Особено след победата на екипа в Италия и значително по-доброто представяне през сезона спрямо титулярния тим на Ред Бул. Все пак забраната за използването на клиентски шасита със сигурност е повлияло на избора на австриеца. Все пак той не затваря напълно вратата и си оставя пътечка за бъдещо завръщане.
“Когато си трънах от BMW, бях доста категоричен, че няма да се завърна”, разказва австриецът пред немските медии. “Тогава обаче обстоятелствата бяха такива. Сега обстоятелствата също са отговорни до голяма степен за решението ми. Радвам се, че все пак приключих с успех този период от живота си. Ще видим какво ще донесе бъдещето…”
Бергер продаде на своя партньор в Торо Росо Дитрих Матешиц своите акции, защото според него предвид настоящите условия няма възможност за по-нататъшно развитие.
“Харесва ми атмосферата в Гран при и затова не изключвам бъдещи ангажименти. Ако има възможности, ще помисля върху тях. Не търся активно обаче, поне в този момент. Каквото има да става ще стане. Не виждам смисъл да правя нещо друго, защото все пак съм прекарал повече от 30 години в моторните спортове. Ако ще правя нещо искам да внедря опита, който съм придобил в тези 30 години.”
Първите слухове за възможно завръщане на Бергер се появиха около кризата с екипа на Хонда. Бергер обаче тотално отрече тези слухове.
“Дори да не се завърна във Формула 1 ще бъда щастлив дори само да наблюдавам състезанията като обикновен фен. Това никак не е лоше”, казва Бергер в заключение.