Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Беше чудесна победа, сега Ферари продължава работата, заявиха Ди Монтедземоло и Доменикали

Беше чудесна победа, сега Ферари продължава работата, заявиха Ди Монтедземоло и Доменикали

28
0
Фелипе Маса,Фернандо Алонсо

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло и шефът на Скудерията във Формула 1 Стефано Доменикали заявиха, че са щастливи от победата на Фернандо Алонсо в Гран при на Китай.

В същото време обаче екипът не губи време в празнуване, а продължава работата си за идващите стартове. Четвърти кръг от световния шампионат е в края на тази седмица в Бахрейн.

Бях много уверен преди тази надпревара и в края й бях много щастлив за Доменикали и за всички в Скудерията, които работиха толкова упорито и така добре на пистата и в Маранело – обясни Ди Монтедземоло. – Те напълно заслужават победата. Фернандо Алонсо направи страхотно състезание, а Фелипе Маса донесе важни точки за шампионата при конструкторите. Успехът в Китай е много удовлетворяващ за Ферари и е източник на сериозна гордост за италианските технологии. Сега продължаваме напред, но оставаме твърдо стъпили на земята. Благодаря и на феновете: беше прекрасно да видим толкова много флагове на Ферари по трибуните на шанхайската писта и да почувстваме този ентусиазъм дори в Италия.

Доменикали от своя страна каза отново, че отборът трябва да подобри скоростта на F138 в квалификациите.

– Доволен съм от резултата като цяло – чудесно е, че спечелихме състезание, което изглеждаше трудно от много гледни точки, започвайки с управлението на гумите. След случилото се в Малайзия съм особено щастлив да видя Фернандо на най-високото стъпало на подиума, защото това е възможно най-добрия обрат. Съжалявам обаче за Фелипе, който заради грейнинга не можа да извлече максимума от потенциала (на колата) и съответно не постигна желания резултат след страхотния си старт. Това е едва третата надпревара, а след броени дни се връщаме на писта за следващото предизвикателство – Бахрейн. В тази първа част от шампионата е дори по-сложно от обикновено да направим правилна преценка на силите на отделните екипи: при някои отбори има контрастиращи представяния между квалификациите и състезанията. Затова е необходимо да се концентрираме много сериозно върху подобряване скоростта на болида ни в един бърз тур, запазвайки нивото си в дългите серии – добави шефът на Ферари в F1.