Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Беше фантастично състезание, водихме битка през цялото време, доволен е Алонсо

Беше фантастично състезание, водихме битка през цялото време, доволен е Алонсо

44
0
Фернандо Алонсо

Фернандо Алонсо бе доволен след финала на Гран при на Австралия не просто, че се качи на почетната стълбичка (той финишира втори), но и от темпото, с което се състезава в първата надпревара за 2013 г.

Беше фантастично състезание за нас – водихме битка през цялата дистанция. Огромно благодаря и на феновете – вчера отложихме останалата част от квалификацията, а те търпеливо стояха на трибуните под дъжда. Мисля, че днес направихме добро шоу за всички. Имаше екшън във всеки тур на надпреварата. Аз лично наистина се забавлявах. Тъжно е, че не успях да спечели, но Кими [Райконен] бе фантастичен и го поздравявам за страхотното му представяне – коментира испанецът.

Той заяви преди уикенда, че не е сигурен каква е скоростта на колата му. В квалификацията бе пети, само на 3 хилядни от секундата зад съотборника си Фелипе Маса, но на 1,086 сек зад спечелилия полпозишън Себастиан Фетел (Ред Бул). На финала на Албърт парк Алонсо бе пред немския си съперник и бе категоричен, че Скудерията тръгва много по-добре в шампионата:

– Стартът на сезона бе труден за нас преди две години, както и миналия сезон. Тази година е различно. Чувстваме се комфортно, автомобилът отговаря чудесно на всичко и ни предстоят добри надпревари. Сега имаме само 5 дни да се подготвим за следващия старт, но определено ще сме труден съперник и там.