Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без пилот на Ферари в Q3 за първи път през сезон 2021

Без пилот на Ферари в Q3 за първи път през сезон 2021

1885
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Нито един от пилотите на Ферари не се класира за Q3 за първи път през сезон 2021 г. Карлос Сайнц записа 11-то време в квалификацията за Гран при на Австрия, но ще стартира с позиция напред заради наказанието на Себастиан Фетел. Шарл Льоклер пък се нареди 12-ти. Разликите, с които двамата пропуснаха топ 10, бяха съответно 0,006 и 0,047 сек.

„Решихме да поемем повече риск и да се опитаме да влезем в Q3 с медиум“, заяви Сайнц, който бе и разследван за бавно каране в Q2.

Испанският пилот не бе наказан. Стюардите постановиха, че се е озовал в ситуация, причинена от действията на множество пилоти.

„След приличен първи опит с този тип гума направи още една серия. За съжаление изпуснах Q3 за 6 хилядни от секундата. Очевидно е, че не съм доволен, защото бяхме страшно близо, а не можахме да покажем прогреса, който имаме тази седмица.“

Льоклер каза, че изпитва смесени чувства за квалификацията.

„От една страна, бяхме наясно с риска вследствие на решението да караме с медиум в Q2. Самата обиколка бе добра. За съжаление съперниците ни са пред нас със същите гуми, което е разочароващо“, обясни той.

„Състезателното ни темпо е стабилно този уикенд и имаме свободен избор на гуми за старта. Трябва внимателно да анализираме коя стратегия ще е най-добра за надпреварата. Необходимо е да имаме предвид колко коли има пред нас, някои от тях също са с медиум. Това малко намалява предимството ни“, допълни Льоклер.