Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без изненади във Ферари след тренировките

Без изненади във Ферари след тренировките

41
0
Фернандо Алонсо

Без особени изненади приключиха първите сесии на пистата Нюрбургринг за тима на Ферари. Отборът изпробва нови компоненти за автомобилите и работи по обичайното сравнение на двата типа гуми на разположение на Нюрбургринг (медиум и софт). Фернандо Алонсо направи 69 тура, а съотборникът му Фелипе Маса – 59.

Нормален петък, първите впечатления от болида са добри, а това потвърждава, че работим в правилната посока. На теория студеното време ни пречи, тъй като в подобни условия Ред Бул са по-напред, но от нас зависи да се адаптираме възможно най-добре – коментира испанецът. – Ниските температури могат да имат влияние върху избора на стратегия за квалификацията, тъй като не е лесно да избереш правилния момент за излизане. Ще стане още по-завързано, ако завали. Инцидента с Михаел [Шумахер]? Нищо особено не се е случило. Може би той не ме видя, а след това се наложи да спра внезапно. Но в обичаен ден като този малко вълнение е добре дошло…

Маса бе доволен от резултатите си, както и от липсата на проблеми.

Бих казал, че сме сравнително удовлетворени от скоростта си, въпреки че е твърде да се правят генерални изводи. Темпото и с двата типа гуми в дълга серия не е лошо, макар да има разлика помежду им. Ще трябва да внимаваме по този показател, когато обмисляме състезателната стратегия. Малко е трудно да постигнеш време в първа обиколка, дори със софт, но това според мен е проблем за всички – допълни бразилецът.