Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказания след състезанието на Имола

Без наказания след състезанието на Имола

108
0

Без наказания приключи уикендът за Гран при на Сан Марино. След вчерашната надпревара стюардите разгледаха инцидента между Ралф Шумахер и Фернандо Алонсо, при който германецът се завъртя. Комисарите прегледаха записите, разговаряха както с пилотите, така и с представители на отборите им и решиха да не предприемат никакви действия.
Междувременно още на пресконференцията след състезанието Хуан Пабло Монтоя се оплака от поведението на Михаел Шумахер в първите няколко завоя след старта. Колумбиецът едва не излетя в тревата при опит да изпревари пилота на Ферари. Михаел заяви, че не го е видял и въобще не е очаквал Монтоя да е точно от тази страна в завоя. В отговор състезателят на Уилямс каза, че трябва да си “сляп или глупав”, за да не го видиш. От екипа му поискаха разследване. Техническият делегат на ФИА Чарли Уайтинг е заявил впоследствие, че според него няма нарушение на правилата в маневрите на Михаел Шумахер.
Монтоя така или иначе остана недоволен. В парадната обиколка след финала той направи жест към световния шампион. Запитан какво точно е означавало това, Хуан Пабло каза:
– Просто казвах: “какво стана, какво си мислеше”. Това е.
– Аз си мислех, че ме поздравяваш – включи се Михаел, след което Монтоя моментално обяви:
– Всъщност никога не го правя.