Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказания за Строл и Верстапен след инцидента им във втората тренировка

Без наказания за Строл и Верстапен след инцидента им във втората тренировка

1183
0
Строл Верстапен
снимка: Рейсинг Пойнт

Стюардите взеха решение да не наказват Ланс Строл и Макс Верстапен. Двамата се удариха в края на втората тренировка за Гран при на Португалия.

Това стана след като Макс пропусна Ланс в края на бързата обиколка на канадеца, а пилотът на Ред Бул стартира своя бърз тур веднага след това. Той се опита да изпревари Строл от вътрешната страна на първия завой, но направи контакт с пилота на Рейсинг Пойнт, който бе започнал втори бърз тур.

 

След сесията Верстапен сподели, че не иска да говори за катастрофата, но смята, че Строл е бил виновен.

„Аз го бях тръгнал да го задминавам и не знаех къде трябва да отида. Започвах моята обиколка след като той тъкмо бе завършил своята. Това е FP2 и е неприятно, че се ударихме. Просто бе много ненужно.“

Кристиан Хорнер пък защити действията на пилота на Ред Бул.

„Очевидно по някаква причина Ланс не го видя и зави в него. И двамата очакваха от другия да намали, но ако това бе станало по време на състезанието, Макс щеше да има вътрешната страна на завоя. Ланс, както изглежда, не знаеше, че той се намира там.“

„Предполагам може да се каже, че и двамата имат вина. Но мисля, че просто трябва да се приеме, че беше 50-50 и това е.“

Шефът на Рейсинг Пойнт, обаче, не бе на такова мнение. Той смята, че вината е изцяло на Верстапен и че действията му не подхождат на един деветкратен победител. Според него Макс е знаел къде се намира Ланс, но не и обратното.

„Макс не осъзна, че правехме две поредни бързи обиколки. Това е нелепо. Какво се опитваше да постигне?“

Верстапен завърши двете тренировки на съответно трета и втора позиция. Ланс Строл пък бе 15-и в първата сесия и 19-и във втората при завръщането си след като пропусна Гран при на Айфел.