Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказание за Хамилтън за пиърсинга, тимът на Мерцедес глобен с 25...

Без наказание за Хамилтън за пиърсинга, тимът на Мерцедес глобен с 25 000 евро

2280
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Мерцедес

Отборът на Мерцедес бе глобен с 25 000 евро от стюардите на Гран при на Сингапур. Разследването се оказа заради пиърсинг на носа на Люис Хамилтън. Той е представил бележка от лекар. Тимът му обаче е подал декларация с невярно съдържание. В началото на всеки уикенд отборите изпращат на ФИА документи, с които постановяват, че автомобилите и пилотите им отговарят на всички условия в правилника. В случая от Мерцедес не са проверили дали Хамилтън пак е с пиърсинга, който е свалял за последните надпревари. Стюардите са приели, че грешката е станала неволно.

„Не се опитвам да правя някакви изявления. Част от бижутата и пиърсинга на носа са по мен от години. След цялата разправия в началото на годината опитах да го сваля, но беше като заварен – изобщо не помръдваше. Тогава ми дадоха отсрочка, докато намеря решения. Отидох на лекар, извадиха го и след това се получи инфекция, която се появи отново. Пак ходих по доктори, беше ужасно.“

„През последните две седмици върнах пиърсинга и всичко започна да заздравява. Лекарите поискаха да го оставя“, обясни Хамилтън ситуацията

„Безумно е, че обсъждаме нещо такова. Свалям абсолютно всичко друго преди да се кача в колата. Обаче честно казано, в настоящия момент вече не ми пука. Не знам стюардите дали са приели обяснението ми. Имах писмо от лекар“, допълни седемкратният световен шампион.

Разправията за носенето на бижута по време на сесии през състезателен уикенд в началото на сезона се съсредоточи върху Хамилтън, който носи най-много украшения от пилотите. В един момент той каза, че ако искат стюардите могат да го дисквалифицират – Мерцедес има резервен пилот.

Хамилтън се класира трети в квалификацията за Гран при на Сингапур и ще стартира утре от втора редица редом с Карлос Сайнц (Ферари).