Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън извикан при стюардите за нарушение на правилото за неносене на бижута

Хамилтън извикан при стюардите за нарушение на правилото за неносене на бижута

2497
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън; снимка: Майкъл Потс

Люис Хамилтън е бил извикан при стюардите на Гран при на Сингапур – седемкратният световен шампион е разследван за нарушение на правилото за неносене на бижута по време на сесиите от състезателен уикенд. Пилотът на Мерцедес имаше сблъсък с ФИА в началото на сезон 2022 по този въпрос. Президентът на федерацията Мохамед бин Сулайем поиска правилата да се спазват стриктно. Едно от първите, които бяха приложени, бе това за бижутата плюс носенето на негоримо бельо.

Хамилтън е извикан при стюардите по приложение L, глава III от Международния спортен код на ФИА. В нея се посочва, че е забранено „носенето на бижута под формата на пиърсинг или метални вериги за врат“.

Хамилтън премахна част от пиърсингите си. Разправията започна след като Нилс Витик – един от двамата рейс директори този сезон във Формула 1 – в началото на сезона припомни правилото. Стриктното му прилагане бе отлагано няколко пъти – до юни, откогато не се бе чувало за разправията. За последно се обсъждаше, че Хамилтън е махнал още от пиърсингите си преди уикенда за домашната си Гран при на Великобритания.