Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказание за Мазепин, глоби за Астън Мартин и Алпин

Без наказание за Мазепин, глоби за Астън Мартин и Алпин

1590
0
Никита Мазепин
Никита Мазепин; снимка: Хаас

Никита Мазепин няма да получи наказание за задържане на Роберт Кубица по време на квалификацията за Гран при на Италия. Пилотът на Алфа Ромео каза, че Мазепин е „съсипал“ обиколката му. Кубица се класира предпоследен, а Никита Мазепин е последен. Отборите на Астън Мартин и Алпин получиха по 5000 евро глоби за опасни ситуации в бокса по време на Q2.

 

Кубица каза, че е намерил място, но не имал какво да направи зад болида на Хаас.

„За съжаление първата ми бърза обиколка беше съсипана от Мазепин, който беше по средата на пистата. Когато го приближих си мислех, че има проблем. Вместо това той просто ускори и това не ми помогна.“

Мазепин застигна опашка от бавни коли на Варианте дела Роджа. „Всички спряха“ – каза руснакът. От отбора го уведомиха, че Кубица и други пилоти го застигат. В крайна сметка стюардите прецениха, че от Хаас са направили всичко възможно за да избегнат задържането на Кубица.

„Пилотът ни обясни, че е бил спрян заради болидите пред него, които са се движили много бавно и затова не е имал възможност да мине по-бързо през шести завой“ – отбелязаха стюардите, които прегледаха записи от ситуацията и изслушаха радио комуникацията.

Астън Мартин са наказани за опасно освобождаване от питлейна на Себастиан Фетел. Люис Хамилтън тогава мина в страни и едва не удари стената. Алпин получават глоба поради същата причина, тъй като Естебан Окон засече Фетел.