Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без наказание за Себастиян Фетел

Без наказание за Себастиян Фетел

35
0
Гран при на Корея,Себастиан Фетел

Три часа след края на квалификацията на Йонгам стана ясно, че Себастиян Фетел няма да бъде наказан. Комисарите на пистата са направили обстойно разглеждане на ситуацията и след изслушването на състезателя са категорични, че няма причини той да бъде наказан.

При прибирането си в бокса след първия опит в последната част от квалификацията, Фетел мина напряко, според някои наблюдатели дори умишлено. Това обаче бе оспорено от самият пилот.

„Не бе планирано да мина оттам, защото това не е част от трасето“, обясни световният шампион малко след финала на сесията. „Просто се опитах да не преча на никого.“

Тези аргументи са се сторили достатъчно логични на четиримата комисари (бившият пилот Мартин Донъли, Гари Конъли, Хосе Абед и Янг Сунг Кук) и те решиха да не наказват пилота, защото с действията си той по никакъв начин не си е осигурил предимство и не е попречил никому. Освен това очертанията на пистата между четвърти и шести завой не са особено ясни и това допълнително е било в полза на Фетел. Рейс директорът Чарли Уайтинг пък ще трябва да се погрижи всички неяснотии по трасето да бъдат коригирани.

Така Фетел ще стартира от втора позиция, за негово съжаление обаче от прашната страна на пистата.