Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без подобрения по двигателите на Рено чак до Русия

Без подобрения по двигателите на Рено чак до Русия

35
0

Екипът на Ред Бул ще трябва да почака до Гран при на Русия през октомври, преди да получи подобрения по двигателите си от Рено. Това обяви спортният директор на „Биковете“ Кристиан Хорнер. Френската компания и този сезон изостава значително в мощността спрямо Мерцедес и Ферари, което не дава шанс на пилотите на Ред Бул Рикиардо и Квят да стигнат дори до местата на подиума.

Издръжливостта също е проблем, като двамата вече получиха наказания за използването на нерегламентирана 5-а задвижваща система за сезона. Рено има да използва цели 12 от своите възли/токени за подобряване на мотора, но ъпгрейд в близко бъдеще не се очаква.

„Не мисля, че нещо е планирано преди Сочи, заяви Хорнер. – Ще трябва да се справяме с това, с което разполагаме в момента. За този уикенд използваме двигатели №4 и №5. За жалост Рикиардо загуби 4-ия (след повреда във втората тренировка вчера) и ни остава само 5-ия, с който трябва да караме в следващите състезания. Само времето ще покаже дали ще можем да изкараме с него до Сочи.“

Хорнер заяви още, че Рено върви напред, но заради изискващото много време развитие на двигателя прогресът е бавен. Докато при шасито нещата стават доста по-бързо. Според Кристиан френската компания трябва да вземе някои стратегически решения в следващите седмици по отношение на това в каква посока иска да върви тя не само за 2016 г., но и след това.