Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Без точки останаха в Торо Росо

Без точки останаха в Торо Росо

48
0

Без точки остана тимът на Торо Росо в Шанхай, след като Хайме Алгерсуари финишира 13-и, а Себастиен Буеми бе втората жертва на катастрофата след завъртането на Витантонио Лиуци (Форс Индия).

– Опитах се да спечеля точки днес, но не беше възможно – призна 20-годишният испански пилот. – Направих грешка при задминаването с обиколка на една от колите на Испания Рейсинг, която бе по-бавна от моята и въпреки развяваните сини знамена вървеше на зигзаг. Опитах да изпреваря отдясно, когато се върна в линията и ударих предното крило – така го счупих. Опитахме и да сложим интермедии преди всички, но в края се наложи още едно спиране за допълнителен комплект гуми – разясни своята надпревара Алгерсуари.

Той допълни, че е направил всичко възможно в наистина лудата надпревара и е доволен от скоростта си със сухите гуми.

– Изпреварих [Адриан] Сутил, имах и други хубави маневри, но съм разочарован от резултата – каза още Хайме.

Буеми отново отбеляза, че основният проблем за него е бил липсата на тренировки в петък, когато загуби много време след катастрофа заради счупено окачване. Неговото огорчение бе още по-голямо заради факта, че именно той бе с настройки, подходящи за дъжд.

– А когато стартираш в средата на колоната, шансът инциденти като днешния винаги е значително по-голям. Не виня никого, но Лиуци изпусна болида си и ме изхвърли. Беше крайно труден уикенд, а сега трябва да работим за Барселона. Трябва ни и поне малко повече късмет – заключи швейцарецът.